« دو اقدام اساسی برای مواجهه با تهدیدات فضای مجازی | حضرت معصومه علیها السلام همانند برادر بزرگوارش میهمان ما ایرانیان است. » |
بدن بخشی بزرگی از آب مورد نیازش را از طریق نوشیدنیها و غذاهای مختلف به دست میآورد، از جمله میوه و سبزیجات و همینطور غداهای رقیق مانند سوپ. باقی آب مورد نیاز بدن از طریق واکنشهای درون بدن تأمین میشود، به این صورت که مواد غذایی در بدن هنگام ترکیب با اکسیژن مقداری آب تولید میکنند. این آب تولید شده آب متابولیک نام دارد. اکسایش مواد غذایی فرایند بسیار حساسی در بدن است و در صورت زیادهروی در نوشیدن آب میتواند حتی منجر به مرگ شود. این خطر بیشتر از همه برای دوندگان و ورزشکاران رشتههای استقامتی وجود دارد. نوشیدن بیش از حد آب برای آنها به اندازه کم نوشیدن خطرناک است. زیرا آب زیاد از حد میتواند تعادل نمک در بدن را برهم زند.
به گزارش دویچهوله، دانشمندان آمریکایی در جریان پژوهشی متوجه شدهاند که رسیدن حجم زیاد آب به بدن میتواند باعث “هیپوناترمی” شود. هیپوناترمی کاهش سطح یون سدیم در خون است. تهوع، سردرد، گرفتگی عضلات و در نهایت تشنج و کما از پیآمدهای هیپوناترمی هستند.
این دانشمندان سه سال پیش پانصد دونده ماراتن را مورد بررسی قرار دادند. آنها نتایج پژوهش خود را در مجلهای به نام New England Journal of Medicine منتشر کردند.
دانشمندان میزان سدیم موجود در بدن ورزشکاران داوطلب در جریان این پژوهش را پس از دویدن اندازه گرفتند. آنها همچنین به مقایسه وزن دوندگان قبل و بعد از فعالیت بدنی پرداختند.
هر قدر که این داوطلبان در حین دویدن آب بیشتر مینوشیدند، میزان سدیم خونشان بیشتر کاهش مییافت. برای جلوگیری از اختلال در تعادل نمک موجود در خون توصیه میشود که ورزشکاران قبل و بعد از فعالیت بدنی خود را وزن کنند. اگر وزنشان بعد از ورزش بیشتر از قبل باشد، نشان میدهد که آنها هنگام فعالیت بدنی بیش از اندازه آب نوشیدهاند.
فرم در حال بارگذاری ...